[layerslider id="12"]

FITNESS/GYM


Infraröd bastu är ett bra kompliment i Gym. Era kunder kan tänkas vilja bada bastu efter ett pass. Infraröd bastu kan då vara ett bra alternativ till traditionell bastu. I en traditionell bastu värmer bastun upp rummet som sen värmer kroppen. Den höga temperaturen som bastun måste ha kan vara svår för många att andas i, dessutom måste du ofta kasta dig ut och kyla ner dig när du börjar svettas. I en infraröd bastu däremot värms inte luften upp utan de infraröda strålarna penetrerar oss direkt och så kommer värmen vi upplever inifrån, vilket gör att du både orkar sitta kvar samtidigt som det inte är svårt att andas. Värmen i din kropp har nått djupare och sitter även i längre. Du erbjuder dina kunder både en behagligare bastu men också en långt mer effektiv.

Har du en traditionell bastu du inte kan byta ut eller vill erbjuda båda alternativen är det bra att veta att våra infraröda bastur går att koppla in varhelst du har ett jordat eluttag. Inga våtrum behövs eller flerfas. Den drar också mindre energi än en vanlig bastu.

Ett annat plus i dessa samanhang är du med fördel även kan använda den infrröda bastun innan ett pass –med kläderna på. Det infraröda ljuset/värmen tränger djupt in vävnaden, genom kläderna och innan man börjar svettas kan man gå ut igen. Muskler har då mjukats upp. Man är varmare och rörligare i kroppen och förebygger på så sätt skador!