[layerslider id="12"]

HUDTERAPEUTER

"Jag heter Nanny och arbetar som Hud och Spa terapeut på Nannykliniken i Stockholm sedan många år tillbaka och jag har haft Senseis Infraröda Resonans utrustning sedan år 2004. Både jag och många av mina kunder är väldigt nöjda!"
- Nanny Öström Norman, Dipl. hud- och spaterapeut. Se hela referenstexten


Infrarött ljus är bra för huden. Microcirkulationen som är viktig för huden ökar. Huden mjukas upp, porerna öppnas och renas och döda hudceller avlägsnas, en ordentlig peelingeffekt uppstår. Cellerna sätter fart och huden kan andas och arbeta bättre. Den återfår både en friskare färg samt återfuktas båttre -även en uppstramande effekt uppstår ofta. Den ökade Microcirkulationen gör också att de produkter du sedan applicerar på huden tas upp mycket bättre och ger därmed bättre effekt. I och med detta är IR ljuset ett utmärkt komplement i alla hudföryngrande och Anti- Age behandlingar.

Vid helkroppsbehandlingar speciellt är detta en fantastisk behandling då du på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt kan peela hela kroppen, avläsna slagg och detoxa den. Mycket bra även för cellulitbehandlingar och inför Vaxning och annan skönhetsbehandling.

Dessutom, kroppar med torr hud börjar återfukta sig igen och din kund slipper smörja in kroppen (i alla fall pga att huden är torr!)

Hudproblem av olika slag såsom eksem, brännskador, extra torr och fnasig hud, nässelutslag mm svarar bra med infrarött ljus. Det finns också många erfarenhetr och studier som visar hur snabbt och effektivt IR ljuset läker sår. Det är relativt vedertaget att psoriasis ofta blir bättre i solen (infrarött ljus är detsamma som solstrålar, utan det skadliga UV ljuset). Ljusets förmåga att djupt penetrera vävnaden och påverka den har också gjort att vi har sett goda resultat på ärrbildning och även på äldre ärrbildning, vilket många anser att man inte kan göra något åt.

Sammanfattningsvis är IR ljuset mycket bra för huden och microcirkulationen som ljuset också får fart på är a och o för hudkonditionen och dess förmåga att återställas. På så sätt har det ett betydande värde för utövande hudterapeuter. Jobbar du idag mer omfattande och även erbjuder dina kunder exempelvis fettreducering finns det mycket positiva effekter som det infraröda ljuset kan erbjuda och som vi gärna berättar mer om.